Leopard tuli taloon

Otin reilun viikon odottelun jälkeen viimein riskin ja päivitin Mac Book Pron käyttöjärjestelmäksi Leopardin, eli OS X 10.5.1:n. Päivitin sen varmuuden vuoksi ”arkistoi ja asenna” -moodissa ja kaikki sujui päivityksessä hyvin. Mutta kuten odottaa saattoi, käyttis on Applen yleisestä tyylistä poiketen varsin buginen paketti kolmannen osapuolen ohjelmien osalta.

Mitään jättiongelmia ei tosin ole ollut, mutta noin kymmenen softaa on pitänyt joko päivittää tai asentaa kokonaan uudelleen. Vakavin bugitus on tällä hetkellä Adoben softissa, kuten Photoshopissa, johon ei ole vielä edes korjauspäivitystä olemassa. Myös Final Cut Pro makaa toimimattomana, koska sarjanumeron sisältävä pakkaus on jossain laatikoiden kätköissä. Se pitää siis autentikoida uudelleen, eli en ole voinut vielä testata toimivuutta. Tuossa olisi kyllä Final Cut Express HD pöydällä, mutta mennään vielä jonkin aikaa vanhalla versiolla, kunhan saan sen taas pelittämään.

Päällimmäinen fiilis Leopardista on nyt se, ettei päivitys tuonut mukanaan mitään ihmeellistä. Uudet 300 ominaisuutta lienevät pääosin aika huomaamattomia (tästä löytyvät ne kaikki). Paras uusi juttu on Finderin uusi Cover Flow, joka nopeuttaa selvästi oikean tiedoston löytämistä. Myös Mail on nopeutunut tuntuvasti. Spaces on aika turha ominaisuus, joka löytyi tosin jo Tigerillekin erillisenä ohjelmana. Tärkein uusi ominaisuus, eli Time Machine, on vielä kokeilematta. Ennen sen käyttöönottoa pitää osioida teranen ulkoinen levy uudelleen.

Leopard tuntuu näin parin päivän jälkeen ihan mukavalta, mutta ei mitenkään mullistavalta tai välttämättömältä. Uudistuksesta puuttui tällä kertaa sellainen ”Aaaah, mahtavaa!” -fiilis. Kone ei ainakaan omien kokemusten myötä nopeutunut, ja rantapalloakin pukkaa vanhaan malliin. Pakko vielä kuitenkin todeta, että esikatselun PDF-tiedostojen muokkaus ansaitsee täydet pisteet. Nyt sivuja voi lisätä, poistaa ja muuttaa järjestystä. Mahtavaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *