Chili Fact File

Itse olen erittäin tulisen ruoan ystävä, ja kerron mielelläni asiasta myös muille. Nyt Kauneus & Terveys on kuitenkin julkaissut aiheesta aika hyvän fact file -tyyppisen artikkelin, jossa on mainittu selkeästi kaikki oleellinen.

Chilin ahnehtija polttaa suunsa eikä enää maista muita makuja. Harjaantuneelle chilistelijälle käy toisinpäin: tulisuus lisää makuhermojen aktiivisuutta ja saa tuntemaan samalla makuja, jota ei ilman tulisia aineosia tuntisi.

Todettakoon vielä, että Habaneroja on ”ziljoona” eri lajiketta, eli lähiöravintolassa nauttimasi Habanero ei todellakaan ole sitä tulisinta Habanero Red Savinaa, vaan mietoa peruskamaa. Tärkeintä ei kuitenkaan ole se tulisuus, vaan se maku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *